• Langelermaatweg 244, 7553 JK Hengelo
  • 074 - 80 80 222
  • info@omroeplogos.nl
  • KVK-nummer: 41029584

Virtuele werkelijkheid

Virtuele werkelijkheid

Als omroep zijn we eind 2016 gestart met een blog.
We denken dat een blog een goede aanvulling is op onze website.
Daarmee kunnen we nog meer omroep zijn dan dat we al bijna 30 jaar waren.

Jan Willem Docter werd gevraagd om het spits af te bijten. Nu is het dus mijn beurt, mijn eerste blog...
Ik schrijf wel vaker artikelen, bijvoorbeeld in de LOGOS INFO. Of in een amateur computerblad. Maar die gaan meestal over technische zaken. Daarbij kom ik regelmatig in aanraking met onderwerpen die ook voor Omroep LOGOS relevant zijn. Het zal niemand ontgaan zijn dat we als mensen anders zijn gaan communiceren. Sinds de schepping is de communicatie van mensen in ontwikkeling. Ik ga historisch overzicht publiceren. Ik wil het vooral gaan hebben over de laatste 30 jaar. In 30 jaar is onze communicatie uitgegroeid tot wat ik noem een 'virtuele werkelijkheid'. Alles gaat via de digitale media.

Ik kan me nog herinneren dat we als Omroep LOGOS elke week een taart gaven aan degene die wist waar onze reporter stond en het juiste antwoord doorbelde naar de studio. Zo'n belspelletje hebben we tegenwoordig niet meer in de aanbieding. Tegenwoordig zijn we 'on-line' zoals dat heet. We hebben een actuele website met alles er op en er aan. Via de website kun je live luisteren of  een uitzending terug luisteren. Steeds vaker maken we gebruik van video. De afgelopen maanden zijn we nog verder gegaan en maken live radio via Facebook. De beller die vroeger de telefoon pakte en ons belde is nu iemand die ons live volgt via de website, via Facebook of via Twitter. En dat kan gewoon via de telefoon. Alleen is dat tegenwoordig wel een smartphone.

Nu heeft de technische vooruitgang van de laatste jaren niet alleen voordelen. Nadelen zijn er ook. Als deze manier van communiceren, via smartphone, tablet of pc, de enige manier is waarop we contact hebben met elkaar, dan leven we in een soort 'virtuele werkelijkheid'. Vaak is het allemaal sneller en efficiënter. Maar het persoonlijk contact is vaak ver te zoeken. Als Omroep LOGOS willen we enerzijds persoonlijk contact met onze luisteraars en anderzijds willen we gebruik maken van de technische mogelijkheden. Dat lijkt tegenstrijdig...

Iets meer dan een jaar zijn we bezig om over te stappen naar een nieuw tijdperk. Omroep LOGOS 2.0 hebben we dat genoemd. We willen onze programma's herkenbaarder maken. Onze doelgroep beter bedienen. We willen inter-actiever worden. Dichter bij de mensen, dichter bij het nieuws. Luisteraars kunnen reageren via de sociale media. En ja, we nemen ook de ouderwetse telefoon nog steeds op.Op onze zondagse uitzendavond zijn we niet alleen altijd aanwezig, maar zijn we ook altijd beschikbaar voor een praatje.

Dus: verlaat je eigen virtuele werkelijkheid en stap in de wereld die Omroep LOGOS 2.0 heet.
Bezoek onze website. Lees onze blogs. Volg onze uitzendingen via Facebook of blijf op de hoogte via Twitter.
Heb je iets te melden dat ons of onze luisteraars interesseert? Laat het ons weten!
Ben je in de buurt? De koffie is klaar of er wordt een vers kopje voor jou gezet!

André Reinink